FRIZERSKE STORITVE

Svojim lasem privoščite le najboljše in obiščite naš Salon za nego las. Dovolite nam, da oblikujemo in negujemo vaše lase: moderno, strogo, poslovno, mladostniško, za najmlajše ali pa samo malo drugače.

Beseda frizerstvo ima širok pojem in zajema veliko, pri vsakem ima svoj pomen kot tudi pri nas. Frizerstvo je unikatno oblikovanje las kot je unikatna vsaka frizura, potrebno je znanje, strokovnost, natančnost, kreativnost, individualnost  ter povsem drznost.

Je zelo malo možnosti biti dober frizer,vsak si ga zamišlja kot nekaj najbolj preprostega a upoštevati je treba veliko nenapisanih pravil kot so, ure dela, energije,domišljije kot tudi različni frizerskih firm ki nudijo kvalitetno lasno kozmetiko ampak brez ene stvari pa še vedno nebo šlo,ljubezni do dela,biti predan z dušo in telesom in z strastjo vstopiti dan za dnem v salon in v njem preživeti minute,ure,dneve,tedne mesece,leta.

Ne smemo pozabiti na raznovrstne seminarje tako pri nas doma kot tudi v tujini,ki nam burijo domišljijo do novih kreacij ,tako da ne smemo nikoli pozabiti, da glavno vlogo imamo mi sami,saj si s svojimi kreacijami in strankami odpiramo vrata v širni svet mode.

Vprašanje pa ostaja še samo eno in edino….ste pripravljeni vstopiti v naš frizerski salon in preizkusiti znanje in strokovnost…

SKUPAJ DO LEPOTE IN SPROSTITVE

Naša glavna skrb so zdravi lasje in zadovoljstvo stranke.

Uporabljamo profesionalno lasno kozmetiko TIGI in REVLON  damo zelo veliko poudarka na celovito nego las. Naše glavno vodilo je ohraniti ali izboljšati kvaliteto las, kajti le tako lahko tudi mi pri svojem delu dosegamo res dobre rezultate. Naše vodilo je , da vsakdo uporablja produkte tudi doma, zato lahko ob nasvetu frizerja z minimalnim trudom,  naredimo vsaj tisto najbolj nujno nego in zagotovimo, da je las sproti negovan. Tako ohranimo postopke, ki smo jih naredili v salonu in ne nazadnje pripravimo las na naslednje postopke.

Vaši lasje si zaslužijo najboljše.

Za vrhunsko nego vaših las in vašega lasišča skrbimo s stalnim izobraževanjem naših frizerjev doma in v tujini. Različni tečaji in spremljanje modnih trendov nas postavlja med najboljše in nam omogoča, da vam lahko prisluhnemo, se pogovorimo o vaših željah, vam ponudimo vrhunsko kakovost storitev in svetovanje o novem videzu, negi vaših las ter kako si doma sami uredite pričesko.

Samo zdravi, negovani in lepo oblikovani lasje so lahko naše zrcalo in vaš ponos.

MODNO STRIŽENJE

Modni trendi se tudi v frizerstvu nenehno spreminjajo in strokovnjaki v  lepotnem  studiu VIKTORIJA SPA  sledimo le temu. Velikokrat ni mogoče novosti uporabiti v vsakdanu. Vsekakor pa je za nas izziv izluščiti delček modnega trenda in prenesti le tega na vašo pričesko upoštevajoč vaš stil, potrebe in želje.

V naših salonih strižemo frizure po zadnjih modnih trendih, ki jih sooblikujemo s kolekcijo frizur vsako leto, in klasične frizure za starejše gospe. Prav tako smo strokovnjaki za moško in otroško striženje las. Striženja so oblikovana glede na obliko obraza, image stranke, želje stranke in modne zapovedi.

SVEČANE PRIČESKE

Svečani dogodek (poroka, valeta, maturantski ples, javni nastop,. …) je idealna priložnost, da preizkusite drugačno podobo. Prav gotovo si želite, da se svečana pričeska sklada z vašo obleko, make upom in celotno podobo. V lepotnem  studiu VIKTORIJA SPA  brezplačno svetujemo pri izbiri slavnostne pričeske za tovrstne priložnosti, jo prilagodimo vašim potrebam, izbrani obleki in nakitu.

Svečane frizure oblikujemo po dogovoru s stranko, glede na njene želje, stanje las, modne trende, priložnost za katero je frizura namenjena …

Kot zaključek svečane pričeske vam nudimo tudi kozmetične storitve.

BARVANJE LAS

V salonu Viktorija SPA uporabljamo vrhunske, profesionalne barve Revlon. Naš cilj je skupaj s stranko izbrati nianso barve za katero se je stranka sama odločila oz. zaupa našem nasvetu. Revlon profesinalne barve odlično prekrivajo sive lase, so obstojne, hkrati pa so vaši lasje voljni in svetleči. Z različnimi tehnikami dosegamo maksimalne kakovostne rezultate, kakršnih z barvanjem doma sami ne morete doseči.

MINERALOGRAM – ANALIZA LAS

Gre za neinvazivno metodo, saj kot vzorec vzamemo pramen las, ki gre v analizo za preverjanje težkih kovin in mineralov v vašem telesu. Z mineralogramom naenkrat pogledamo status 16ih mineralov v telesu ter razmerja med njimi, prav tako pa tudi 24 elementov v sledovih in težkih kovin, ter 2 metabolna onesnaževalca.  Ocena statusa mineralov v telesu je izjemno pomembna, ne samo zato, da preverimo njihovo količino v telesu, možno pomanjkanje in presežek, pač pa tudi razmerja med minerali, ter odnose med njimi. 

Minerali prestavljajo skoraj 4% naše teže, med njimi pa so tako mikro kot makroelementi. Med makroelemente štejemo tiste, ki jih v telesu najdemo v velikih količinah. Taki so naprimer kacij, natrij, kalij, žveplo. Mikroelementi ali elementi v sledovih so tisti, ki so prisotni v nizkih koncentracijah. To so naprimer krom, vanadij, selen, litij, mangan…
Minerali imajo v telesu različne funkcije. Nekateri imajo strukturno funkcijo, gradijo kosti in zobe, drugi vzdržujejo pravilno kislinsko bazično ravnovesje (pravilen pH) ali vzdržujejo pravilno prevodnost živcev, krčenje mišic ter pravilno encimsko funkcijo. Poleg tega uravnavajo tudi ravnovesje vode v telesu. Nekateri minerali sodelujejo v mnogih biokemijskih procesih v telesu medtem ko imajo drugi bolj omejeno delovanje. 
Njihove pravilne količine v telesu so izredno pomembne za optimalno funkcijo telesa in zdravje. Čeprav minerale potrebujemo za pravilno delovanje, pa je lahko njihov presežek velika težava za ohranjanje zdravja. Tako lahko minerali kažejo na različne kardiovaskularne težave, migrene, pa tudi na hiperaktivnost pri otrocih, če omenimo samo nekatere težave.
V telesu se lahko akumulirajo tudi druge snovi, ki nimajo večjega vpliva na telo, ali pa ima njihova prisotnost toksični učinek v telesu. Take so npr. težke kovine kot so svinec, živo srebro, kadmij… Lahko zamenjujejo druge elemente v telesu, se vmešavajo v pravilno absorbcijo in metabolizem mineralov in so tudi zaradi tega toskične za naše telo. Sicer pa močno obremenjujeno telo in povzročajo različne težave in bolezni. Od glavobolov do krhkih kosti, utrujenosti in prebavne težave. Težke kovine so prisotne v našem okolju in zato do neke mere tudi v vseh bioloških sistemih. 

Kaj lahko povzroči neravnovesje mineralov?

Neravnovesje lahko povzročijo različni faktorji. 
Eden prvih, na katere pomislimo je prehrana. Nepravilna prehrana, polna rafiniranih ogljikovih hidratov , alkohola, procesirane hrane ali pa tudi zelo intenzivno hujšanje, sledenje zelo restriktivnim dietam, lahko povzroči neravnovesje mineralov. Žal v današnjem času, ko je marsikje že zemlja zelo osiromašena, lahko tudi uživanje sicer “zdrave” hrane ni dovolj. Tudi način priprave hrane lahko zmanjša količino vitaminov v hrani in tudi to lahko vpliva, da se čez čas pojavi neravnovesje v mineralih.
Stres – stres je izredno močen dejavnik, ki lahko povzroči izločanje določenih mineralov, medtem ko tudi zmanjša absorbcijo in uporabo različnih hranil. Pomemben je tako fizičen kot emocionalen stres.
Zdravila – tako predpisana zdravila, kot zdravila, ki jih vzamemo brez recepta, lahko spremenijo telesne zaloge nutrientov.
Onesnaženje – v našem okolju je žal veliko onesnaženja in celo življenje smo temu izpostavljeni. Cigaretni dim je naprimer izvor kadmija, hidrogenirana olja so izvor niklja, v antiperspirantih je lahko prisoten aluminij, v amalgamskih zalivkah živo srebro in kadmij in še veliko je takih primerov. Vsi ti onesnaževalci lahko povzročijo neravnovesje mineralov v našem telesu in imajo neželjene učinke na zdravje.
Dodatki k prehrani – jemanje nepravilnih dodatkov k prehrani ali pa nepravilnih količin, lahko tudi močno vpliva na biokemijsko neravnovesje v telesu. 
Podedovani vzorci – predispozicija do določenih mineralnih neravnovesij v telesu je tudi lahko podedovana od staršev. Seveda podedujemo samo nagnenja k težavam oz. predispozicije. Ki pa se ne udejanjijo nujno, če znamo pravočasno pravilno ukrepati.

Kdaj je mineralogram iz las boljši kot vzorec krvi? 

Naše telo vzdržuje zelo natančno razmerje mineralov v krvi. Ko nekega minerala v krvi manjka, ga bo telo vzelo iz njegovih rezerv v organih. V krvi se torej mnogokrat pomanjkanje pokaže, ko rezerve že praktično ni. Z mineralogramom pa lahko preverimo prav pomanjkanje v organih. V laseh je namreč tisto kar telo izvrže, Ko bodo zaloge v organih polne, bo telo minerale naložili v lase. Z analizo las – mineralogramom lahko ugotovimo torej tudi, kakšne so zaloge v organih, kar samo z analizo krvi ni vedno možno.  

Kaj vse nam še pokaže mineralogram?

  •  VITAMINI – Mineralogram pa nam ne pokaže samo statusa mineralov. Čeprav vitaminov z mineralogramom ne merimo direktno, iz njega lahko zelo dobro sklepamo tudi na druga stanja v telesu. Ker poznamo razmerja med posameznimi minerali, ter kako vplivajo na to vitamini, lahko zelo dobro ocenimo, katerega vitamina primanjkuje, čeprav vitaminov posebej ne preverjamo. Primer je vitamin D in kalcij. Ker vemo, da na absorbcijo kalcija vpliva vitamin D, bomo pri zelo nizkih vrednostih kalcija upravičeno pomislili tudi na pomanjkanje vitamina D. Podobno metabolizem cinka potrebuje pravilne količine vitamina B6. 
  • STATUS ENDOKRINIH ŽLEZ – Endokrini sistem je izredno zapleten in ga sestavljajo različne žleze kot so ščitnica, obščitnica, trebušna slinavka, nadledvična žleza in druge. Te žleze proizvajajo različne hormone in tako vplivajo na delovanje celega telesa. S pomočjo razmerja med minerali v telesu, ki ga dobimo z mineralogramom, lahko ugotovimo kako na stopnjo energije človeka vplivajo endokrine žleze.
  • NAGNJENOST K DOLOČENIM BOLEZNIM – mineralogram nam lahko pokaže nekatere težave že mnogo prej, kot se pomanjkanje ali presežek vidi na krvi. Iz ravnovesja mineralov lahko zato zelo hitro ugotovimo, h katerim stanjem in težavam je človek nagnjen. Bo bolj imel bolj visok pritisk, je pri njem nevarnost za razvoj sladkorne bolezni… 
  • AKTIVNOST VEGETATIVNEGA ŽIVČEVJA – vegetativno živčevje je sestavljeno iz simpatičnega, parasimpatičnega dela ter enteričnega živčevja. S pomočjo mineralograma lahko sklepamo, katero živčevje, simpatično ali parasimpatično, je bolj aktivno in kako to vpliva na to, koliko energije ima človek. Simpatični in parasimpatični živčni sistem imata navadno ravno obraten učinek na različne žleze v telesu. 
  • RAVEN STRESA – še nekaj lahko zelo dobro vidimo iz razmerja mineralov, ki ga dobimo z mineralogramom, to je raven stresa pod katerim je nekdo, ter temu primerno seveda tudi ukrepamo. Čeprav sami morda ne čutimo stresa, pa ga telo zelo dobro čuti in temu primerno se spremeni tudi razmerje mineralov v telesu.
  • ČUSTVOVANJE – sliši se neverjetno, a vendar lahko na podlagi mineralograma sklepamo tudi na čustvovanje osebe. Prevelika količina bakra v možganih lahko vpliva na to, da je oseba depresivna, ima obsesivno kompulzivne motnje ali napade panike. Vrednosti mineralograma, kjer je presežek kalcija glede na magnezij pa je tipičen za ljudi, ki težko opisujejo, kako se počutijo, oz. se počutijo otopele. To sta samo dva primera, kako lahko sklepamo na čustvovanje iz mineralograma
  • NATUROPATSKE DEFICITE – na podlagi pomanjkanja in presežka mineralov, pa tudi razmerij med njimi lahko vidimo deficite v določenih organih – torej ne nujno bolezen, pač pa pomanjkanje energije v določenih organih (npr. jetrni deficit, ledvični deficit). Temu primerno lahko prilagodimo tudi prehrano.

Mineralogram sicer ni namenjen za postavljanje diagnoz, to je področje zdravnikov.


Kako lahko ukrepamo, ko imamo rezultate mineralograma?

Mineralogram nam lahko zelo pomaga, saj dobimo vpogled v to, kaj našemu telesu primanjkuje in lahko temu primerno tudi ukrepamo. Izberemo primerno prehrano, da pomagamo pri izločanju neželnjenih snovi in toksinov, podpremo s prehrano organe, ki so bolj obremenjeni, vključimo v prehrano taka živila, ki vsebujejo več določenega minerala ali vitamina. Če imamo veliko določenih težkih kovin, bomo lažje ugotovili, kje je vir, če bomo točno vedeli, katera težka kovina nam dela težave. 

Delovanje obremenjenih organov lahko izboljšamo tudi z drugimi, neprehranskimi ukrepi, morda samo z spremembno nekaterih škodljivih navad in uvajanju majhnih sprememb v našo rutino. S pomočjo mineralograma nam ni treba več ugibati, ali potrebujemo določene prehranske dodatke ali ne. In lahko nehamo jemati prehranske dodatke, ki nam ne pomagajo ali pa zaradi slabe absorbcije ne pridejo na mesto, kjer so potrebni. Ugotovimo, katerih težkih kovin imamo v telesu in temu primerno začnemo z varnim odstranjevanjem.

KONTAKTIRAJTE NAS